"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Selasa, Julai 05, 2011

SAMM menerima baik dengan keputusan Saketeriat Pemandu BERSIH 2Awal petang ini Seketeriat BERSIH 2 telah mengadap DYMM SPB YDPA di Istana Negara. Pertemuan yang amat bermakna ini menunjukkan betapa prihatin Tuanku mengenai tuntutan BERSIH dan pengiktirafan Duli Tuanku terhadap usaha BERSIH mendesak penambahbaikan proses pilihanraya dalam negara. Ini merupakan satu tamparan hebat kepada regim yang begitu sombong dan lansung tidak mahu berbincang serta memburu aktivis BERSIH seperti tidak punya hak warga lansung.

Seperti yang dinyatakan dalam kenyataan SAMM sebelum ini yang mencadangkan agar Seketeriat BERSIH menerima baik titah Tuanku dan menerima cabaran Najib untuk Himpunan diadakan di stadium. Selepas keluar dari Istana tadi Dato' Ambiga memberitahu bahawa Himpunan BERSIH tetap tidak dibatalkan. Sebaliknya Stadium akan dijadikan sebagai tempat berkumpul. Kita akan buktikan kita mampu aman dan bukan bertujuan menjatuhkan kerajaan.

Kini semua tertumpu kepada regim penguasa adakah mereka benar berani membenarkan dibuat secara aman tanpa gangguan di Stadium ataupun sebenarnya mereka takutkan ialah tuntutan untuk pilihanraya itu diadakan secara bersih dan adil.

SAMM mencadangkan Seketeriat BERSIH segera menyatakan persetujuan ini secara rasmi terus kepada Najib (selaku PM) dan sepupunya Hishamuddin (selaku Menteri KDN) dengan syarat, Stadium Negara harus dijadikan lokasi. Jika tidak pun Dataran Merdeka. Himpunan mesti bebas gangguan polis. Serentak dengan pengiktirafan ini semua tekanan dan hambatan kepada aktivis BERSIH harus dihentikan. Semua yang ditahan harus dibebaskan dan semua pendakwaan berkaitan BERSIH dua harus digugurkan.

Aktivis bebas memakai baju atau apa saja warna kuning. pada hari tersebut Kuala Lumpur tidak seharusnya dikepung seperti 'zon perang'. Semua aktivis BERSIH harus dibenarkan masuk secara aman ke kawasan tempat dimana perhimpunan setuju diadakan. Tak kisahlah naik bas, naik motorsikal, basikal atau berjalan kaki.

Kepada aktivis dan anak muda seluruh negara, SAMM yakin tentu akan ada yang berasa kecewa atau rendah semangat hasil pengumuman ini. Namun yakinlah keputusan ini sebenarnya banyak hikmahnya. Buruan akan dihentikan, jalan menuju Kuala Lumpur akan terbuka luas. Ayuh kita buktikan himpunan pasti akan lebih 100,000 orang ini aman dan isunya ialah desakan pilihanraya bebas dan adil. Tunjukkan kita matang politik.

Mana penguasa zalim pun pasti akan terkencing dan menggigil ketakutan bila mendengar laungan hampir 200, 000 orang nanti. Ayuh semua SAMM faham sedikit kekecewaan semua tetapi ambil kesempatan ini untuk menunjukkan protes rakyat terbesar dalam sejarah negara ini. Pasti regim tidak boleh lagi mengatakan mereka mewakili majoriti dan mula belajar mendengar desakan rakyat.

Mengenai jaminan semua akan aman sebelum dan selepas itu sememangnya sedari awal sudah diberikan jaminan oleh penganjur. BERSIH 2007 pasti akan aman, satu pokok bunga pun tidak akan patah kalau polis tidak mengganas.

Kali ini petugas yang cukup dan jauh lebih bersedia telah disediakan demi memastikan semuanya aman dan fokus tertumpu kepada tuntutan pilihanraya bebas dan adil. SAMM seru semua khususnya anak muda untuk bersama di Bandaraya Kuala Lumpur 9Julai nanti. Masa dan tarikh tidak berubah cuma tempat akan diumumkan nanti.

che'GuBard
Solidariti Anak Muda Malaysia

2 ulasan:

 1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  BalasPadam
  Balasan
  1. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

   Padam

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!