"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Khamis, April 22, 2010

NAJIB ADA BANYAK RAHSIA ANWAR,TAPI MALU NAK DEDAH

Najib mula berkempen di Hulu Selangor, rahsia penuh poket bila mahu dedah ?Sekembalinya dari lawatan ke luar negara Pengerusi BN yang juga PM 1Malaysia terus turun berkempen di Hulu Selangor. Saya sempat menyaksikan beberapa petikan dari ucapan najib yang disiarkan dalam Berita Pagi di TV 3.


Antara yang tergelak besar bila Najib dengan ucapan bersemangatnya mendakwa ada pihak semasa lawatannya yang bertanyakan mengenai Model Ekonomi Baru (MEB) yang didakwa oleh pemberita dalam bacaan beritanya "barat berminat dengan MEB".


Selain itu dia mendakwa rahsia yang disifatkan ada semua dalam poket yang dia dapat dengan Zaharin dan Zul Nordin yang ikut rombongan bersamanya di US. Saya tidak pasti apakah rahsia yang dimaksudkaannya, dengan katanya biarlah dia sahaja tahu dan orang berkenaan tahu dan Allah yang tahu.


Bagi saya kalau ianya penting sangat, baiklah Najib umumkan rahsia-rahsia itu supaya boleh menjadi bahan penting dan penyebab untuk memenangkan calon BN Kamalanathan. nanti menyesal kalau sudah kalah baru hendak dedahkan.


Namun saya juga yakin Najib juga menyedari banyak rahsianya ada dalam poket pimpinan Pakatan Rakyat. Juga Allah maha mengetahui apa yang kita semua lakukan. kalau secara jujur Najib bercakap tahu rahsia orang lain, apalagi kejujuran sangat dituntut untuk menyedari apa yang pernah kita lakukan dalam hidup ini.


Setiap insan tidak pernah terlepas dari melakukan kesilapan dan dosa, cuma yang penting adakah kita telah insaf dari ketelanjuran itu seperti yang sanggup dilakukan oleh calon Pakatan Rakyat Zaid Ibrahim. Tindakan menyerang peribadi masa lampau beliau menyerlahkan kejujuran beliau dengan mengakui kesilapan itu dan mengatakan dia telah memohon ampun kepada Allah SWT.

Kita tunggu kalau Najib akan bercakap apa yang ada dalam poket nya sebelum pengundian pada 25 April ini. Atau poketnya akan tembus sendiri kerana tersimpan bnayak sangat rahsia peribadi yang selama ini kita tunggu untuk sama-sama bercakap kalau ianya perlu kita cakapkan di Hulu Selangor.

cina Islam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!