"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Sabtu, Januari 15, 2011

HEBATNYA POLIS PARIT

Ceramah Adun Hulu Kelang,Saari Sungib pada 16 Januari ini ditukar sebanyak beberapa kali.Poster yang siap dicetak sepatutnya akan diadakan di Markaz Kg Kuchai,Lambor Kiri,akhirnya ditukarkan ke Markaz Tarbiah Pas Kawasan Parit di Kg Titi Gantong.

Entah yang keberapa kali pegawai besar polis bersenang hati ibarat bermain bola sepak,sekejap bagi permit,kemudian tak bagi permit,kemudian tarik permit dan kemudian bagi permit dan kemudian nak mahukan bukti tuan tanah izin ke tak izin ke.Sebijik macam passing bola.

Persoalannya,adakah kita suka dijadikan seperti bola hanya semata2 merasakan polis akan beri kerjasama dan permit?Adakah kita sudah lupa bagaimana bayak kes-kes dimahkamah,[kita menang] menyebelahi PAS yang kononnya buat ceramah tak ada permit walaupun dalam premis sendiri.

Sampai bila mahu begini?Bermain bola itu memang boleh,tapi dijadikan seperti bola itu,pantang sekali.Fikir-fikirkanlah,sudah sampai waktu jangan lagi meminta permit,buat saja,dan risiko kita semua sudah pasti tahu.

Selain harga diri,apa lagi yang anda ada wahai orang PAS?

MAT MISKIN

1 ulasan:

  1. Sebab itulah beberapa kawasan di pantai timur tidak memohon permit dengan polis untuk berceramah.

    BalasPadam

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!