"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Khamis, Januari 20, 2011

Keputusan Speaker Selangor tepat, tiada unsur dendam


SHAH ALAM, 20 Jan – Keputusan Speaker DUN Selangor, Datuk Teng Chang Kim mengistiharkan kerusi Dewan Undangan Negeri Pelabuhan Klang adalah tepat dan menjadi tugas beliau sebagai seorang speaker, kata Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Batu Tiga, Haniza Talha.

Beliau turut menolak kenyataan Badrul Hisham Abdullah, yang menyifatkan tindakan keputusan Speaker DUN adalah semata-mata ingin membalas dendam bagi pihak Pakatan Rakyat yang marah dengan tindakannya keluar meninggalkan PKR pada Oktober 2009.

“Apabila seorang wakil rakyat tu tak hadir ke sidang, melebihi tempoh 6 bulan atau tempoh yang ditetapkan (6 bulan tak hadir kira dah langgar peraturan) jadi speaker mengisytiharkan kerusi wakil rakyat tu sebagai kosong, memang kuasa speakar.

“Dia (speaker) hanya menjalankan tugas sebab itu diperuntukkan dalam peraturan tetap, dia kena mengumumkanlah. Dalam undang-undang tubuh memang ada dinyatakan secara spesifik tuan speaker mengumumkan kerusi tersebut sebagai kosong,” katanya ketika dihubungi Selangorkini.

Semalam, Speaker DUN Selangor mengumumkan bahawa kerusi DUN Pelabuhan Klang, Badrul Hisham Abdullah kosong setelah ADUN itu tidak hadir ke sidang DUN sejak Julai 2010.

Keputusan dibuat mengikut Artikel 69 perlembagaan Selangor, mana-mana ADUN yang tidak hadir ke sidang DUN bagi tempoh enam bulan akan menyaksikan kerusinya diisytiharkan kosong oleh speaker.

Sebelum ini, khabar angin mengenai kekosongan itu bertiup kencang apabila Badrul didakwa telah gagal menghadiri sidang DUN selama lebih setengah tahun.


 sumber

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!