"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Isnin, Mei 02, 2011

KEMATIAN ATAU PENIPUAN?

Berita kematian Usama Bin Laden telah tersebar meluas ke serata pelusuk bumi seolah tersebarnya virus ke dalam komputer.Manakala rakyat Amerika sedang sibuk meraikan 'kematian' Khalifah ulung ini.bagi kita ummat Islam,setiap berita dari musuh-musuh Islam tidak perlu diterima bulat-bulat.

Masih ada banyak ruang untuk kita kaji adakah berita ini benar atau sama seperti kepalsuan kematian beberapa mujahidin di tanah Russia satu ketika dahulu.

Jika benar sebenarnya Usama tidak mati,bahkan hidup di sisi Allah bergembira dengan rahmat dan bidadari-bidadarinya.Jika berita ini palsu,sudah pastilah sangat-sangat menggembirakan kita.

Untuk itu,elok benar kita tunggu sehari dua atau seminggu lagi untuk mengetahui kebenaran berita ini.

Perisik Parit

DPPK PARIT

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!