"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Jumaat, Februari 19, 2010

Dr Baldev: Kugan Menderita Kesakitan Sebelum Mati


Hari kedua perbicaraan kes seorang anggota polis yang dituduh menyebabkan kecederaan hingga membawa kematian A Kugan, menyaksikan doktor mendapati mangsa menderita kesakitan sebelum kematiannya.

Doktor Baldev Singh Gill dari sebuah pusat perubatan swasta yang mula-mula memeriksa mayat Kugan memberitahu Mahkamah Sesyen Petaling Jaya hari ini, mulut Kugan ternganga ketika ditemui.

Dalam keterangannya, A Kugan dilihat dalam kedudukan bersandar di dinding dan ada kesan muntah pada pakaiannya.

Malah, bilik soal siasat yang menempatkan mayat Kugan ketika beliau membuat pemeriksaan, berbau muntah dan hancing tapi beliau tidak nampak sebarang senjata.

Namun, Baldev Singh adalah saksi kedua dalam perbicaraan itu.

Sebelum ini, Navindran mengaku tidak bersalah atas pertuduhan dengan sengaja menyebabkan kecederaaan kepada Kugan antara jam 7 pagi dan 4 petang di tempat dan tarikh sama.

Dia didakwa mengikut Seksyen 330 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara tujuh tahun dan boleh dikenakan denda jika sabit kesalahan.

Navindran diwakili peguam bela, Datuk P.M. Nagarajan.

Beliau didakwa melakukan perbuatan itu di bilik soal siasat pejabat D9, Balai Polis Taipan, USJ, Subang Jaya, pada jam 7 pagi, 16 Januari tahun lalu.


-tv selangor-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!