"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Sabtu, Mac 06, 2010

Masjid Tamparuli Pula Runtuh

PERUNTUKAN untuk membina sebuah masjid baru di pekan Tamparuli telahpun diluluskan oleh pihak kerajaan bagi menggantikan masjid lama yang sudah tidak selamat digunakan oleh umat Islam di daerah ini.

Wakil Rakyat Tamparuli, Datuk Jahid Jahim ketika dihubungi memberitahu, peruntukan untuk membina masjid baru bagi menggantikan masjid sedia ada yang sudah tidak selamat digunakan sekarang ini telahpun diluluskan oleh pihak kerajaan.

Menurutnya, ketika ini pihak kontraktor yang telah dilantik untuk membina masjid baru di pekan itu dalam proses menentukan sempadan tanah kerana tapak masjid yang ada sekarang tersasar dari sempadan sebenar.

“Sebagai Wakil Rakyat di Tamparuli yang sering menggunakan kemudahan masjid ini saya dapati masjid di pekan ini sudah terlalu lama dan tidak selamat untuk digunakan oleh umat Islam di daerah ini. Menyedari permasalahan ini saya telah mengemukakan permohonan untuk membina masjid baru di daerah ini sejak empat tahun yang lalu bagi memastikan keselamatan pengguna di masjid ini terjamin,” kata Jahid lagi.

Jelas Jahid yang juga Pembantu Menteri Belia Dan Sukan Negeri Sabah, buat masa ini masjid tersebut terpaksa ditutup berikutan kejadian siling runtuh pada 9 Februari lalu selepas sembahyang Isyak.

Walaubagaimanapun terang beliau, umat Islam di daerah ini yang ingin bersolat di masjid itu masih dibenarkan bersembahyang hanya di luar beranda dan dilarang melakukan solat di dalam masjid bagi memastikan keselamatan jemaah terjamin.

“Saya amat bersyukur kepada Allah SWT kerana tiada kecederaan berlaku ketika kejadian siling masjid itu runtuh, disebalik kejadian ini ada hikmahnya.” katanya lagi.

-sabahdaily.net-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!