"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Sabtu, Mei 29, 2010

AKSI MELOMPAT JUGA WUJUD DI MELAKA???

'Ada pemimpin PKR Melaka berpotensi melompat'Wakil Melaka Abdul Wahab Ibrahim mendakwa terdapat sebilangan pemimpin PKR di Melaka yang berpotensi untuk 'lompat parti.

Menurutnya, majlis pimpinan Melaka telah menghantar laporan kepada pejabat ketua umum Datuk Seri Anwar Ibrahim dan juga setiausaha agung Saifuddin Nasution berhubung perkara itu.

"Saya minta Datuk Seri hati-hati sebab Datuk Salehuddin (Hashim) pun, orang yang dipercayai, telah mengkhianati kita," katanya ketika berucap dalam kongres parti itu di Kota Bharu hari ini.

"Semenjak dilantik saudara Shamsul (Iskandar Mat Akin) menjadi pengerusi perhubungan negeri, banyak gerakan dijalankan untuk memfitnahnya .

"Sebab mereka ini (yang lemparkan fitnah) ada potensi untuk melompat apabila harapan dan cita-cita mereka tidak tercapai," katanya lagi.

Dewan di Kelantan Trade Centre, Kota Bharu itu juga gamat seketika apabila wakil Melaka itu bertindak 'mencuit' Tan Sri Khalid Ibrahim yang juga menteri besar Selangor.

Beliau mempertikaikan mengapa pemimpin parti yang kurang berkelayakan akademik tidak dipertimbangkan untuk memasuki anak syarikat dan kerajaan tempatan.

"Apa salahnya negeri Selangor melimpah ruahkan rahmat yang allah berikan kepada penyokongnya.

"Kita ada berapa anak syarikat negeri Selangor. Kita ada berapa pimpinan profesional? ...kenapa kita tidak lantik mereka?

"Adakah di Selangor ini rakyatnya berdosa bila jadi ahli PKR?

"Saya sedih apabila ada kenyataan yang dikeluarkan itu menyinggung perasaan -- Eh kamu nak masuk politik cari degree dululah. Kalau kamu SPM tak layaklah'." katanya.

Tambahnya, Selangor sepatutnya mencontohi Majlis Perbandaran Alor Gajah, Melaka yang mampu melantik seramai empat orang pegawai seranta.

"Kenapa kita tidak boleh tolong ahli kita? Apakah kita ini pengamal rasuah? Apakah kita ini penyeleweng? Jangan anggap ahli kita ini semua penjenayah," katanya.


Malaysiakini

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!