"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Isnin, Mei 17, 2010

Sayap baru Pas tarik lebih ramai ahli bukan Islam- Salahuddin


Pas akan melancarkan sayap barunya –Dewan Himpunan Penyokong Pas — Ahad ini yang dijangka akan disertai lebih 20,000 penyokong dari kalangan masyarakat bukan Islam.

Naib Presiden Pas Salahuddin Ayub berkata sayap baru itu ditubuhkan berikutan terdapat ramai penyokong bukan Islam terdiri daripada kaum Tionghua, Siam, Orang Asli, Bumiputera dan lain-lain.

“Penyokong bukan Islam yang kini semakin ramai menyebabkan pihak pimpinan memutuskan untuk menubuhkan gagasan yang lebih besar,” katanya pada sidang akhbar hari ini.

Ditanya sama ada anggota dewan itu akan dicalon pada pilihan raya, Salehuddin berkata:”Tidak ada masalah kaum bukan Islam bertanding atas tiket Pas malah sudah ada calon bukan Islam yang bertanding atas tiket Pas sebelum ini”.

Majlis perasmian Dewan Himpunan Penyokong Pas itu akan diadakan di Dewan Serbaguna, Pejabat Daerah dan Tanah Klang pada 8.30 pagi Ahad ini.

Menyentuh mengenai kemenangan calon DAP Wong Ho Leng pada pilihan raya kecil Sibu semalam, Naib Presiden Pas Datuk Mahfuz Omar, yang hadir pada sidang akhbar itu berkata rakyat sekarang sudah lebih terbuka mengenai idea negara Islam. – BERNAMA

THINKING OF LIFE

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!