"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Isnin, Mei 24, 2010

S/U PAS GERIK KEMBALI MENGHADAP ALLAH

Setiausaha PAS Gerik meninggal dunia.Satu kehilangan besar kepada PAS Kawasan Gerik apabila kembalinya ke Rahmatullah Setiausaha PASnya, Hj. Ahmad Damanhuri bin Din pada jam 4.45 petang tadi di Hospital Ipoh.


Menurut maklumat dari PAS Kawasan Gerik jenazah akan disembahyangkan pada jam 11.30 malam ini di Mesjid Gerik


Bagi sahabat yang ingin menziarahi sila ke No. 1B, Kg. Terap 33300 GERIK, berdekatan dengan Bandar Gerik.


Beliau terlibat dengan satu kemalangan selepas Isya malam tadi apabila kenderaan motosikalnya melanggar sebuah lori yang berhenti di tepi jalan di Kampung Padang Kunyit .


Selepas itu dia dimasukkan ke Hospital Gerik sebelum di pindahkan ke Hospital Ipoh pagi tadi. Dikatakan arwah mengalami kecederaan serius dibahagian dada dan mengalami pendarahan paru-paru akibat kemalangan itu.


Semuga Allah mencucuri rahmat keatas rohnya dan menempatkan rohnya bersama roh orang yang soleh, al Fatihah...

Cina Islam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!