"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Sabtu, Mei 01, 2010

Muhyiddin demam, tidak hadir 2 majlis Umno di Janda Baik

KUALA LUMPUR, 1 Mei — Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin tidak menghadiri mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) dan retreat Umno yang diadakan di Janda Baik dekat ini semalam dan hari ini, dipercayai kerana demam.

Muhyiddin (kiri) yang juga Timbalan Presiden Umno telah dimasukkan ke hospital dan dijangka kembali bertugas Isnin ini.

Sumber memberitahu The Malaysian Insider, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak sendiri ada memaklumkan ketidakhadiran Muhyiddin pada kedua-dua pertemuan itu yang berlangsung di Pusat Latihan Umno, Janda Baik.

Mesyuarat MT diadakan petang semalam dan disusuli dengan retreat membabitkan ketua-ketua Umno bahagian yang membentangkan laporan KPI masing-masing.

Gambar majlis penyerahan borang masuk Umno oleh Adun Pelabuhan Klang, yang disiarkan oleh beberapa akhbar tempatan juga menunjukkan Muhyiddin tidak menghadiri mesyuarat MT Umno semalam.

Beberapa pemimpin Umno menghadiri retreat berkata Perdana Menteri memaklumkan bahawa Muhyiddin mengidapi demam.

Bagaimanapun beliau dikatakan tidak memberikan butiran lanjut.
Ketua Umno Pulai Datuk Nur Jazlan Mohamed mengesahkan Muhyiddin, yang juga Menteri Pelajaran, dimasukkan ke hospital kerana demam.

“Ya, beliau demam dan telah dimasukkan ke hospital. Tetapi tidak serius,” kata beliau kepada The Malaysian Insider hari ini.

Muhyiddin dijadual untuk menghadiri Konvensyen Antarabangsa BIO di Chicago, Amerika Syarikat mulai 3 hingga 6 Mei ini.

Bagaimanapun difahamkan kemungkinan beliau tidak akan menghadiri pertemuan itu.

The Malaysian Insider

1 ulasan:

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!