"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Isnin, November 29, 2010

BANGGANYA ADA ANAK JADI ARTIS

Program Realiti TV Yang Merosakkan Anak-anakBermula terdedah pergaulan bebas lelaki perempuan.Salam Untuk Semua Sahabat, Moga dirahmati ('',)

Dah masuk musim ketiga Program Realiti TV untuk kanak2, Idola Kecil. Sekali pandang memang sangat menghiburkan. IK tak lah seteruk AF atau Malaysian Idol dan lain-lain program relaiti yang kelihatan kurang menjaga adab dan susila. Semuanya nampak comel dan menarik perhatian golongan dewasa, termasuk saya sendiri.hehe. Lepas ni kena boikot. Yeah! 

Menonton pun dah rasa seperti akan mempengaruhi tambah la pula yang memasukinya. Saya bukan syadid sangat tentang hiburan tetapi Islam telah menggariskan batas2 hiburan yang dibenarkan. Islam adalah agama fitrah, manusia sahaja yang sering terkeluar daripada landasan fitrah sebagai hamba-NYA.

Dalam kita tak sedar banyak unsur yang kurang baik diterapkan dalam IK antaranya pergaulan bebas lelaki perempuan tanpa batas, seperti tinggal serumah walaupun ada penjaga. Sepatutnya anak-anak yang meningkat remaja begini patut dikenalkan akan hukum halal haramnya, mana yang boleh dan mana yang tidak. Banyak dah kes2 remaja yang rosak dek kerana terabainya didikan agama bermula dari kecil. 

Kalau mak ayah di luar sana yang berbangga melihat anaknya menjadi tatapan umum terutama anak-anak gadis, boleh dipegang dimana2 dan dipelu2k oleh sesiapa, silakan hantar anak kalian join audition IK musim depan atau program realiti yang lain. Dia Bakal Meletup Dimasa Akan Datang!

Rasulullah s.a.w bersabda , yang bermaksud : “seorang anak itu dilahirkan dalam keadaan fitrah dan ibu bapanyalah yang mencorakkan sama ada ia menjadi seorang Yahudi , Nasrani , atau Majusi “.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!