"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Rabu, November 11, 2009

BERIKUT ADALAH ARTIKEL DARI BLOG KAMALFARSYA


Rabu, 2009 November 11
ANWAR NIZAR BARU=A:ALAHAI TGNA,NAIK HAJI PUN GUNA DUIT RASUAH

PAS Kelantan mempertahankan Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang menerima tajaan mengerjakan haji pada minggu depan kerana menganggapnya sebahagian amalan dan budaya di negeri itu.(Penajaan) itu biasa di sini. Tok-tok guru pondok, tok-tok imam kebanyakannya ditaja untuk mengerjakan haji.

YANG MENJADI MASAALAH NYA TGNA BUKAN ORANG BIASA TAPI BELIAU ADALAH SEORANG PEMIMPIN NEGERI..SEPATUTNYA TGNA PERLU MENUNJUKAN CONTOH YANG BAIK DENGAN PERGI KETANAH SUCI DENGAN DUIT HASIL DARI PENCARIAN SENDIRI DAN BUKANNYA TERIMA DARI ORANG..ITU SUDAH MASUK KETEGORI RASUAH...KALAU DAH TIAP TAHUN PERGI MEKAH DENGAN TAJAAN ORANG JADI SELAMA INILAH TGNA PERGI HAJI DENGAN DUIT RASUAH.....

TGNA BUKAN ORANG BIASA TAPI SEBAGAI MB TGNA PERLU MENUNJUKAN SATU TELADAN YANG BAIK PADA RAKYAT YANG PEMERGIAN KITA KEMEKAH ADALAH HASIL USAHA KITA SENDIRI DAN BUKANNYA SEWENANG WENANGNYA TERIMA DUIT DARI ORANG.APAKAH INI BUKAN SATU BENTUK RASUAH?

Beliau diminta mengulas tindakan Nik Abdul Aziz yang dilaporkan mengakui menerima pembiayaan untuk menunaikan ibadah haji bernilai RM65,000 selama dua minggu.

SAYA RASA RAMAI LAGI RAKYAT KELANTAN YANG TIDAK MAMPU UNTUK PERGI KE MEKAH KERANA TIDAK MAMPU....KENAPA TGNA TIDAK BUAT SATU TABUNG UNTUK MEMBANTU RAKYAT YANG TAK MAMPU UNTUK MENUNAIKAN HAJI?

Nik Abdul Aziz juga dilaporkan menerima tajaan itu kerana beranggapan ia bukanlah amalan rasuah kerana pihak penaja tidak meminta sebarang ganjaran balas.

MEMANG LA MASA INI PIHAK PENAJA TIDAK MEMINTA HABUAN TAPI BELUM TENTU SUATU MASA NANTI PIHAK PENAJA AKAN MEMINTA JUGA SESUATU DARI PIHAK KERAJAAN NEGERI KELANTAN...MUNGKIN KERANA AMALAN INI NEGERI KELANTAN MASIH MUNDUR DARI NEGERI LAIN......KERANA AMALAN INILAH RAMAI PEMIMPIN PAS NEGERI KELANTAN KAYA RAYA SEDANGKAN RAKYAT TERPAKSA KELUAR DARI NEGERI KELANTAN UNTUK MENCARI SESUAP NASI ....KITA SAMA SAMA LAH RENUNG RENUNG KAN......LU ORANG PIKIR LA SENDIRI....

MUNGKIN KERANA PEMBERIAN INI DIANGGAP BUKAN RASUAH,MAKA MAKIN BERLELUASALAH NANTI PENDERMA YANG BAGI PEMIMPIN PAS NAIK HAJI DAN PERGI MAKAN ANGIN....


apa punya lemah pendidikan Islam si kamalfarsya ni...ilham DPPKP

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!