"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Rabu, November 11, 2009

PESURUHJAYA PAS PERAK LETAK HARAPAN TINGGI PADA PASTI


Pesuruhjaya PAS Perak, Ustaz Abu Bakar Hussain, dalam kenyataannya beliau meletakkan satu harapan yang tinggi kepada PASTI agar menjadi duta kepada jemaah PAS kepada masyarakat. Menurut beliau, ini kerana PASTI sangat dekat dengan masyarakat melalui pelbagai aktiviti yang boleh dijalankan selain aktiviti pengajaran & amp pembelajaran di bilik darjah.

Melihat prestasi cemerlang PASTI negeri Perak dalam meningkatkan jumlah kelas dan murid PASTI setiap tahun, Ustaz Abu Bakar Hussain sangat yakin, suatu ketika nanti PASTI akan diterima oleh seluruh lapisan masyarakat di Perak.

Menurut beliau, guru PASTI juga sangat tinggi pengorbanannya, elaun yang diterima tidak seberapa, tetapi semangat dan komitmen mereka dalam mencurahkan bakti dan ilmu kepada murid-murid wajar dipuji. Mereka bukan sahaja terlibat dengan aktiviti pendidikan malahan terlibat dengan aktivti kemasyarakatan melalui penglibatan mereka yang aktif dengan Mulsimat, Nisa’ dan Jentera Pilihanraya Kawasan.

Badan Perhubungan PAS Perak, mengucapkan tahniah kepada Dewan Pemuda PAS Perak dan Jabatan PASTI Perak atas usaha gigih yang dilakukan, semoga dengan usaha dakwah yang mulia ini, PASTI akan melahirkan ramai lagi anak-anak yang dapat mengenali dan mempelajari ajaran Islam sedari mereka kecil lagi, jelas beliau.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!