"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Sabtu, November 07, 2009

Rejim Zionis mengarahkan rakyat Palestin menghancurkan rumah mereka sendiri.
Rabu , 04/11/2009 – Rejim Zionis telah memaksa rakyat Palestin untuk menghancurkan rumah mereka sendiri di Jabal Al-Mukabir di wilayah penaklukan Baitulmuqaddis.


Suleiman Mashahra mengatakan bahawa dia telah dipaksa untuk merobohkan sendri rumahnya atas arahan dari Rejim Zionis, yang mengancam bahawa dia harus menanggung kos penuh perbelanjaan yang sangat tinggi sekiranya pihak Rejim Zionis yang merobohkan rumahnya.

Mashahra merayu kepada semua pihak yang prihatin, pegawai dan kumpulan-kumpulan hak asasi manusia, untuk membantunya dalam menentang perkara ini. Tambahan pula, dia merupakan satu-satunya pencari nafkah dalam keluarga besarnya dan tidak mempunyai tempat lain untuk melindungi keluarganya.

sumber : http://www.palestine-info.co.uk/en/
penterjemah : nurul

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!