"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Rabu, November 11, 2009

KARNIVAL 'MOH' SIHAT
DATANG BERAMAI-RAMAI MEMERIAHKAN MAJLIS!

2 ulasan:

 1. Asalamualaikum

  Macamana nak dapat keterangan lanjut penyertaan mengenai karnival moh sehat.Dukun Asmara terimgin rasanya menyertai karnival tersebut dengan terapi jampi serapah.

  Di weblog Dukun Asmara intri ke 623 ada cerita orang Parit bertajuk "Dulu wanita orang Parit", (lihat no intri pada side bar) kalau sedap Pakcik sambung lagi. Ada masa meluncur le ke weblog Dukun Asmara.
  minta laluan http://pakcikli00.wordpress.com/

  Terima kaseh salam hormat.

  BalasPadam
 2. Asalamualaikum

  Disini Pakcik abadikan Pantun Allahyarham Cikgu Hasim Gera Walkil Rakyat Pas Parit semasa ceramah Pilihanraya tahun 1969.

  One two tree
  satu dua tiga
  orang putih sudah lari
  tanah Melayu kongsi tiga

  One two tree four
  satu dua tiga empat
  Hashim Gera kereta besar
  orang Umno semua merempat

  buah salak buah kedondong
  tanam di tepi perigi
  bukan salah ibu mengandung
  salah tuan pangkah undi

  Kasut tumit tinggi
  pakai sanggul lentang
  kalau keluar ngundi
  pangkah bulan bintang

  Sesungguhnya terlalu banyak sejaran perjuangan orang Pas Parit yang perlu saudara rakamkan untuk kenangan jenerasi akan datang.

  Terima kaseh salam hormat.

  Url Pakcikli00 di atas mungkin broken untuk tidak menghampakan Pakcikli cuba sekali lagi (Peringatan: Weblog Dukun Asmara cuma sesuai di layari mereka yang sudah boleh mangkah, belum baligh minta maaf )

  sila klik http://pakcikli00.wordpress.com/

  BalasPadam

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!