"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Isnin, November 16, 2009

Umno S'gor ragui dakwaan MBUmno Selangor akan mendapatkan penjelasan pemimpin veterannya Tan Sri Muhammad Muhd Taib yang didakwa memuji kerajaan negeri bawah pentadbiran Pakatan Rakyat sejak Mac tahun lalu.

"Buat masa ini kita kena tengok dulu. Kita kena siasat kebenaran kenyataan itu. Kalau betul, kenapa jadi begitu?" kata ketua penerangan Umno negeri, Shukor Idrus.

Beliau diminta mengulas dakwaan menteri besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim semalam bahawa Muhammad mengakui perubahan bawah kepimpinannya sehingga boleh menyukarkan Umno merampas semula negeri itu.


Dalam pertemuan bekas menteri besar BN itu dengan Abdul Khalid minggu lepas, pemimpin PKR itu mendakwa Muhammad (kanan) mahu bekerjasama dengannya "untuk membangunkan rakyat dan ekonomi rakyat luar bandar."

Abdul Khalid melontarkan kenyataan itu sewaktu ucapan penggulungan di konvensyen PKR Selangor di Shah Alam.

Dihubungi Malaysiakini hari ini, Shukor bagaimanapun tidak yakin mantan naib presiden Umno itu - yang menurutnya dikenali sangat setia dengan parti - akan sanggup bersekongkol dengan Pakatan Rakyat di Selangor.

"Saya tidak yakin dengan apa yang beliau (Khalid) katakan," katanya.

"Tidak mungkin, Muhammad yang lama (dalam Umno), konsisten dan bersemangat dengan BN akan bersekongkol dengan parti lawan."

Menurut Shukor, kali terakhir beliau bertemu dengan Muhammad pada majlis sambutan Aidilfitri lalu tetapi perkara itu tidak langsung ditimbulkan padanya.

Usaha Malaysiakini menghubungi Muhammad setakat ini belum berjaya.

malaysiakini.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!