"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Sabtu, Januari 30, 2010

ISU PENGGUNAAN KALIMAH “ALLAH” : DIALOG PERTUBUHAN BUKAN KERAJAAN (NGO) BERSAMA PRESIDEN PARTI ISLAM SEMALAYSIA (PAS)
Isu penggunaan kalimah Allah oleh penganut agama Kristian di Malaysia kini telah menjadi satu topik hangat yang mengundang pelbagai reaksi masyarakat Islam dalam negara kita. Selain dari wacana ilmiah yang dianjurkan oleh pelbagai pihak dalam merungkai persoalan ini, beberapa rentetan peristiwa yang menggusarkan keharmonian masyarakat juga telah berlaku.

Dalam masa yang sama, PAS beranggapan bahawa kewujudan pelbagai NGO Islam dalam negara kita ini adalah merupakan suatu petanda yang sangat positif, terutamanya dalam usaha untuk memainkan peranan bagi meninggikan syiar Islam yang sememangnya menjadi tanggungjawab semua pihak.

Sehubungan dengan itu, satu majlis dialog di antara Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang dengan pimpinan NGO Islam akan diadakan mengikut butiran berikut :

Tarikh : Ahad, 31 Januari 2010

Tempat : Tingkat 5, Pejabat PAS Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur

Masa : 9.15 malam

Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada Pn Aniza Wahid di 03-26925000 (Pejabat). Pihak PAS ingin mengucapkan jutaan terimakasih di atas kesudian pihak tuan untuk hadir dalam majlis dialog ini.Sekian. Terima kasih.

Yang Menjalankan Amanah,DR AHMAD SAMSURI MOKHTAR

Setiausaha Politik Presiden PAS

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!