"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Jumaat, Januari 29, 2010


Kasut roda ialah sejenis sepatu meluncur beroda yang digunakan untuk meluncur di atas jalan. Kasut roda secara umumnya mempunyai dua pecahan iaitu kasut beroda yang rodanya disusun dalam satu barisan (selalunya mempunyai 2, 3, 4 atau 5 roda dan satu brek di belakang untuk memperlahankan kelajuan semasa meluncur (bahasa Inggeris: inline skate)) dan kasut beroda kuad yang 2 rodanya di letak di depan dan 2 rodanya di belakang (bahasa Inggeris: quad skate).

Fesyen kasut roda terkini dimajukan bagi menggantikan kasut meluncur ais, untuk kegunaan latihan atlet Rusia di atas jalan biasa untuk acara meluncur jarak jauh Sukan Olimpik. Pada penghujung tahun 1980-an dan awal tahun 1990-an, Rollerblade, Inc., sebuah syarikat yang ditubuhkan oleh Scott dan Brennen Olson di Minneapolis, Minnesota, mempromosikan kasut roda secara meluas. Usaha mereka sangat berjaya sehinggakan perkataan ‘Rollerblade’ menjadi sinonim dengan sukan kasut roda.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!