"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Khamis, Ogos 05, 2010

2 anggota Unit Amal masih ditahan

2 anggota Unit Amal masih ditahan
Mohd Syamil Azhar   
LENGGONG, 4 Ogos: Dua lagi anggota Unit Amal yang ditangkap polis pada program Himpunan Warga Felcra Kebangsaan di Changkat Lada, Ahad lepas masih ditahan reman.
Harakahdaily difahamkan, mereka yang merupakan anggota Unit Amal Pasir Salak ditahan sehingga esok.
Sementara itu, seorang anggota Unit Amal  dari Lenggong yang ditahan reman bersama mereka dibebaskan malam tadi.
Dalam suasana penuh ukhuwah dan semangat perjuang, beliau yang sudah beberapa hari tidak mandi disambut dalam majlis usrah di rumah Yang Dipertua PAS Lenggong, Razman Zakaria di Kampung Luat dekat sini, kira-kira jam 8.40 malam tadi.
Masing-masing anggota usrah menyambut beliau dengan bersalaman erat, malah ada yang memeluknya sebagai tanda kasih sayang sesama pejuang untuk menegakkan agama Allah di bumi Malaysia tercinta ini.
Beliau dihantar dari balai polis tempat dikenakan tahanan oleh dua anggota Unit Amal Pasir Salak yang kemudiannya bersama seorang lagi anggota Kuala Kangsar.
Beliau dibebaskan setelah ditahan bersama 15 yang lain di Balai Polis Kampung Gajah selepas operasi tangkapan di sekitar kawasan tapak program himpunan tersebut.
Sementara itu, Razman ketika berucap dalam majlis usrah itu, berkata itulah kelebihan yang ada dalam jamaah yang memperjuangkan Islam, di mana apabila anggota jamaah berada dalam kesulitan, ada anggota lain yang rela berkorban menyelesaikan masalah saudaranya.
Katanya, ini terbukti dengan kerjasama ahli jamaah dari Pasir Salak dan Kuala Kangsar, mangsa tahanan yang dibebaskan, yang dalam keadaan tidak ada saudara mara untuk mengambilnya, malah dalam keadaan poket kosong, dibantu oleh ahli jamaah setempat sehingga mangsa selamat sampai di rumahnya.
Beliau turut mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pihak yang membantu menyelesaikan masalah itu dan mendoakan semoga semuanya mendapat ganjaran yang setimpal daripada Allah.

Harakahdaily

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!