"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Khamis, Ogos 12, 2010

Tee Boon Hock dipecat ahli majlis MPKSHAH ALAM, 11 Ogos: Kerajaan Negeri telah membuat keputusan untuk memecat bekas pegawai khas Exco kerajaan negeri, Tee Boon Hock (gambar) sebagai Ahli Majlis Majlis Perbandaran Klang (MPK) berkuatkuasa 6 Ogos lalu.

Keputusan tersebut telah diambil setelah Kerajaan Negeri berpuas hati dengan hasil siasatan yang mendapati Encik Tee ada melakukan perbuatan yang menyalahi etika dalam pengeluaran surat sokongan untuk mendapatkan peluang perniagaan.

Dato’ Menteri Besar telah memaklumkan keputusan ini kepada Yang DiPertua MPK yang telah pun membuat tindakan yang sewajarnya.

Bagaimanapun, Kerajaan Selangor menyerahkan kepada pihak polis sekiranya terdapat unsur-unsur jenayah dalam kes ini.

Demikian kata satu kenyataan yang dikeluarkan oleh Sekretariat Media Pejabat MB Selangor hari ini.

"Sekali lagi, Kerajaan Negeri menyeru kepada semua Ahli Majlis supaya tidak menyalah guna kuasa yang diamanahkan  untuk kepentingan peribadi dan keluarga dan mengingatkan mereka supaya mengelak daripada mengeluarkan surat sokongan bagi tujuan perniagaan," kata kenyataan itu.

Sebagai negeri yang mengutamakan ketelusan dan kebertanggungjawaban Kerajaan Selangor tidak akan bertolak ansur dengan amalan rasuah di semua peringkat, katanya.

"Kerajaan Pakatan Rakyat komited untuk membawa pembaharuan terhadap pentadbiran di Selangor supaya lebih bersih dan bebas dari amalan rasuah serta salah guna kuasa," tambah kenyataan itu.


Harakahdaily

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!