"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Isnin, Oktober 19, 2009

JANGANLAH BUBARKAN DUN PERAK....KASIHAN KAMI....


..Benarkah DUN Perak akan dibubarkan?aku harapkan UMNO dan BN tolonglah jagna bubarkan,anda sebenarnya dah kuat dan diterima rakyat,biarkan le DUN Perak ni.Cuba fikirkan kos-kos yg bakal ditanggung oleh SPR dan Kera-jaan Malaysia.UMNO dah kuat dan diterima rakyat.Ape nak bubar-bubar sangat.Pelik juga bila aku mendengar desakan cukup kuat dari akar umbi di semua Bahagian dalam Negeri Perak yang indah ini.Kenapa nak gelojoh sangat bubarkan DUN,sabo-sabo le sikit...tak pun terus je bubar Parliman,lagi senang.Desakan yang kuat ni datang dari UMNO Bahagian yang diwakili ADUN PR.Deme udoh berebut nak menang lebih banyak DUN.Lantak kome le...hahahah.....kome memang gelojoh!!!

4 ulasan:

 1. Keputusan PRU12 (sebelum lompat melompat)

  BN :28
  DAP :18
  PKR :7
  PAS :6
  BEBAS:0

  Daripada 59 kerusi, rakyat perak cuma beri 6 kerusi kepada PAS dan 7 kepada PKR.

  Maksudnya, hak rakyat Perak telah dikembalikan seadanya.

  BalasPadam
 2. HAK RAKYAT BERMAKSUD ,MAJORITI RAKYAT YANG MAHU PARTI,PERIKATAN.PAKATAN,BARISAN,SETIAKAWAN,SELARIAN DAN YANG SEUMPAMANYA MEMERINTAH TANPA MEMBELAKANGKAN UNDANG-UNDANG SEDIA ADA,DAN MENSABOTAJ FUNGSI SULTAN.WASSALAM.

  BalasPadam
 3. ki ki ki, 6 kerusi pas boleh buat apa? semua cakap DAP pas ikut sebb DAP ada 18, sedarlah.. kerana kecewa ngn umno boleh lak join DAP, tak pahan betul aku org gila politik nih, sebangsa seagama pun bertekak sama sendiri.. belajar jer sirah nabi tapi mana yg ikut acuan politik sendiri diambil jadi panduan.. bodoh semua orang politik..

  BalasPadam
 4. LEBIH BAIK JOIN NGAN CINA KAFIR YG PERCAYAKAN ISLAM YG DIBAWA PAS DARI BERKAWAN NGAN UMNO TAHUDI YANG SEBIJI MACAM YAHUDI ,MUKA JE MELAYU....AKIDAH SAMA CAM YAHUDI YOP!

  BalasPadam

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!