"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Jumaat, Oktober 16, 2009

WUJUDNYA PAKATAN RAKYAT LAHIRLAH SATU MALAYSIA
WUJUDNYA PAKATAN RAKYAT LAHIRLAH SATU MALAYSIA

APABILA PAKATAN RAKYAT MULA MENGUASAI BEBERAPA NEGERI DISEMENANJUNG BERMULAH SATU EVOLUSI POLITIK DIDALAM NEGARA INI YANG BERJAAYA MEMECAHKAN TRADISI POLITIK KONVENSIONAL UMNO DAN BARISAN NASIOANAL YANG DILIHAT TIDAK LAGI RELEVAAN BUKAN SAHAJA DIKALANGAN ORANG BUKAN MELAYU TETAPI DIKALANGAN ORANG MELAYU SENDIRI. GOLONGAN MUDA MULA MENCARI SUATU ASAS POLITIK YANG LEBIH IDEALIS DAN REALISTIK DENGAN PERKEMBANGAN POLITIK GLOBAL YANG MENGARAH KEPADA BENTUK POLITIK YANG LEBIH TELUS DAN ADIL.
NIZAR DAN SAHABAT DIDALAM PAKATA N TELAH MEMBENTUK SATU FENOMENA POLITIK YANG TIDAK LAGI BERTUNJANG POLITIK TRADISI TETAPI LEBIH KEPADA POLITIK YANG LEBIH BERSIFAT UNIVERSAL YANG DAPAT DITERIMA OLEH SETIAP GOLONGAN MASYARAKAT TANPA MENGIRA BANGSA DAN KAUM.KALI INI PARTI-PARTI PEMBANGKANG TELAH DAPAT MERUBAH BENTENG DAN BELAJAR UNTUK MEMAHAMI SATU SAMA LAIN DENGAN MENJALINKAN KERJASAMA DAN PERMUAFAKATAN ...
APA YANG DI PANGGIL `UNITY OF DIVERSITY’BUKAN LAGI SESUATU YANG SEMATA-MATA BOLEH DICANANG OLEH UMNO SAHAJA . DALAM TEMPOH LEBIH SETAHUN TELAH BANYAK YANG DAPAT DIPELAJARI DIDALAM SEBUAH PERMUAFAKATAN POLITIK YANG DIGELAR
PAKATAN RAKYAT.. SEBUAH POLITICAL UNITY YANG CUKUP RESPONSIF KEPADA KEPERLUAN RAKYAT…BERJAYA MENYELESAIKAN PELBAGAI MASALAH RAKYAT YANG GAGAL DISELESAIKAN OLEH UMNO DAN BARISAN NASIONAL DALAM TEMPOH LEBIH 50 TAHUN .. MERUJUK KEPADA MASA LAH KAMPUNG BAHARU CINA …PENGUNDI CINA PADA PILIHANRAYA 2008 YANG LEPAS MENGUNDI SECARA TAKTIKAL VOTES KINI KEMUNGKINAN BESAR MENGARAHKAN KEPADA SESUATU TINDAKAN YANG LEBIH STRATEGIK ….SIFAT YANG BEGITU RESPONSIF AKHIRNYA MENDAPAT SAMBUTAN HANGAT DARIPADA RAKYAT LANTAS UMNO SEMAKIN TERDESAK .
MEREKA BERTINDAK MELABEL NIZAR SEBAGAI BONEKA DAP..SEKALI LAGI PENGUNDI MUDA MEMBUAT PENILAIAN BERSIFAT IDEALIS BUKAN TERBELENGGU DENGAN SENTIMEN SENTIMEN PERKAUMAN YANG KETINGGALAN ZAMAN .. UMNO SEMAKIN TERDESAK MEREKA MEMERLUKAN ..COMPETITION LEVEL YANG SAMA DENGAN APA YANG DIPERKENALKAN OLEH PAKATAN RAKYAT. MAKA TERCIPTA SATU POLITICAL GIMIK YANG DINAMAKAN SATU MALAYSIA..YANG SEBENARNYA MILIK PAKATAN RAKYAT.

EDISI SATU 1

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!