"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Sabtu, Oktober 24, 2009

PILIHANRAYA DUN PERAK:BN MENANG KOTOR,PR MENANG SEMANGAT


Daftar pemilih suku ketiga tahun 2009 sudah dibentangkan di Perak. Tahu berapa yang didaftarkan? lebih 35 000. Kenapa banyak sangat? kalau tanya SPR, jawapannya baguslah ramai yang mendaftar.

Kalau tanya penulis?. Inilah tanda besar bahawa DUN Perak akan dibubarkan selepas proses semakan dan bantahan. Tempoh bantahan hanya seminggu 20 hingga 26 Oktober.

Jika ada bantahan, akan ambil masa paling lama 3 bulan. Oleh itu, penulis jangka pilihanraya DUN Perak akan diadakan hujung Disember atau awal Januari.

Tapi SPR boleh percepat proses bantahan ini. Jika begitu pilihanraya akan diadakan lebih awal lagi. Kenapa nak guna daftar pemilih suku ketiga ini? kerana Ubn dah daftar dan pindah pengundi ke semua DUN yang BN dan PR menang kecil.

Tak da pun, dalam senarai Pendaftar Ubn daftar ramai pemilih. Bukan pendaftar Ubn yang daftar dan pindah pengundi , tapi sapa lagi kalau bukan kompenen tak rasmi Ubn. Pertambahan mendadak pengundi di Perak ini, sama macam yang berlaku di Terengganu dan Kelantan semasa PRU 2004.

PR kena bantah ka? Kalau tak bantah melopong la jadinya. SPR akan senyum sebab pilihanraya DUN perak boleh cepat dijalankan. Tak bantah, bulan 11 dah boleh buat pilihanraya.

Seorang pemilih yang dibantah RM 10 boleh anggap lesap. PAS Kelantan terpaksa keluarkan ratusan ribu untuk bantah pengundi masa PRU 2004. Tu la sebabnya, boleh lagi perintah lebih 3 kerusi. Terengganu pula terlepas balik kepada Ubn kerana taktik kotor ini. [baca selanjutnya di blog Tulahan di sini]

Komen aku : Akhirnya bila keputusan diumumkan, BN akan memang dan menguasai Kerajaan Perak. Tapi ta walaupun PR kalah di perak tapi masih tetap MENANG SORAK,

DARI BLOG CENANGAU

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!