"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Ahad, Oktober 25, 2009

UMNO CUMA AKAN BUBARKAN 3 DUN ?
SEJAK BERLAKUNYA RAMPASAN KUASA DI NEGERI PERAK BERBAGAI PERISTIWA TELAH BERLAKU .BERMULA DENGAN PERSIDANGAN DUN YANG TERPAKSA DILAKUKAN DI BAWAH POKOK HINGGA DEMONSTRASI
DI MASJID UBUDIAH ,MENGAMIT BERBAGAI PIHAK UNTUK MEMBUAT PELBAGAI SPEKULASI TENTANG MASA DEPAN NEGERI PERAK PERAK KHASNYA DAN NEGARA UMUMNYA.
RAMAI YANG MELIHAT PERMAINAN POLITIK YANG DIMAINKAN OLEH NAJIB MERUPAKAN PERMAINAN YANG CUKUP BERBAHAYA . BUKAN SAHAJA PERISTIWA RAMAPASAN KUASA ITU ,MERUPAKAN SESUATU YANG TELAH MEMBELAKANGKAN PERLEMBAGAAN TETAPI TELAH MENGHERET INSTUTUSI RAJA KEDALAM KONFLIK KEDALAM KONFLIK POLITIK NEGERI PERAK . PERKARA INI TELAH MENIMBULKAN KETIDAKSTABILAN DALAM NEGARA DIMANA PERLEMBAGAAN YANG ADA SEPATUTNYA MENJADI MAKANISMA YANG MENGAWAL STRUKTUR PENTABIRAN SESEBUAH NEGERI ITU SUDAH DILIHAT HILANG KEUPAYAANYA APABILA IANYA TIDAK LAGI DIHORMATI DAN DIGUNA PAKAI DEMI UNTUK MENGEKALKAN KUASA POLITIK PIHAK TERTENTU .JUSTERU MEMPERTAHANKAN TINDAKAN HARAM MERAMPAS KERAJAAN NEGERI INI MESTI DILIHAT SEBAGAI SUATU YANG DITERIMA OLEH RAKYAT.BN TIDAK BERKEUPAYAAN UNTUK KEHILANGAN NEGERI INI SEKALI LAGI DITANGAN PAKATAN . ADA BANYAK FAKTA MENYATAKAN MEREKA CUMA AKAN MEMBUBARKAN TIGA DUN SAHAJA IAITU DICHANKAT JERING,BEHRANG DAN JELAPANG. PERTAMA ,BERLAKUNYA PERTAMBAHAN PENGUNDI YANG LUAR BIASA DI KETIGA-TIGA DUN . KEDUA, JIKA TIGA DUN SAHAJA YANG DIBUBARKAN BN MASIH LAGI DAPAT MENGEKALKAN KEMENANGAN MEREKA DIKESEMUA 28 DUN YANG MEREKA MENANGI DALAM PILHANRAYA YANG LEPAS. DENGAN KAPASITI POLITIK YANG ADA MEREKA TIDAK MAMPU MENGHADAPI PILIHANRAYA NEGERI SECARA KESELURUHANNYA.DENGAN CARA ITU MEREKA DAPAT MENUMPUKAN SEGALA SUMBER UNTUK DITUMPUKAN KEPADA KETIGA-TIGA DUN TERSEBUT . DENGAN CARA INI JUGA PELUANG MEREKA UNTUK MENGEKALKAN KUASA DI PERAK ADALAH DILIHAT LEBIH CERAH SEBELUM KETIBAAN PILIHANRAYA UMUM YANG KE-13.
NAJIB DENGAN SATU MALAYSIA ITU IALAH REBRANDING BARU UNTUK UMNO DAN BARISAAN NASIONAL MEMERLUKAN LEBIH BANYAK MASA UNTUK CUBA MENDAPATKAN KEMBALI KEYAKINAN RAKYAT TERHADAP MEREKA .KITA TIDAK MENOLAK UNTUK MENDAPATKAN MOMENTUM YANG LEBIH BESAR MEREKA PERLU MEMBUBARKAN KESELURUHAN DUN NEGERI PERAK . PERSOALANYA SEJAUH MANAKAH KEYAKINAN NAJIB DAN BARISAN NASIONAL TENTANG APA TELAH MERAKA LAKUKAN UNTUK MEMENANGI HATI RAKYAT CUKUPKAN SEKADAR PROGRAM SATU MALAYSIA YANG DILANCARKAN DI IPOH UNTUK DIJADIKAN PENANDA ARAS SOKONGAN RAKYAT, SEDANGKAN KITA SEMUA TAHU KEHADIRAN MEREKA ADALAH DIBAYAR DAN DIBAYANGI PENGUNDI-PENGUNDI TRADISI UMNO SAHAJA SEDANGKAN TIDAK KELIHATAN PENGLIBATAN KAUM LAIN SECARA AKTIF ?JIKA FAKTOR INI DIAMBIL KIRA,NAJIB TIDAK AKAN BERANI MENGAMBIL RISIKO YANG BESAR UNTUK BERHADAPAN DENGAN PILIHANRAYA YANG LEBIH BESAR KITA PERCAYA BELIAU AKAN MEMILIH UNTUK MEMBUBARKAN 3 DUN SAHAJA .
BARISAN NASIONAL DILHAT MEMPUNYAI 3 PILHAN ,PERTAMA MEMBUBARKAN 3 KERUSI DUN SAHAJA ‘SECURE’28 KERUSI LAGI, KEDUA MEMBUBARKAN KESELURUHAN DUN PERAK UNTUK DIJADIKAN MOMENTUM PILIHANRAYA KE -13 DAN YANG KETIGA
TERUS BERSIKAP SAMSENG SEPERTI YANG DIDAKWA OLEH YB HJ NIZAR YANG SUDAH PASTI MENCETUS SUASANA POLITIK YANG LEBIH KRONIK DAN TIDAK DAPAT DIBACA
PADA MASA DEPAN ? MUNGKIN MENJADI SATU TAJUK YANG HARUS KITA ANALISIS –DARI DEMOKRASI KE KUKU BESI DAN REVOLUSI..

1 ulasan:

  1. Maka terjawap sudah akan Kerajaan Perpaduan di antara Umno dan Pas.
    Dengan kenyataan Hassan Ali bertempat di rumahnya yang di hadiri Ustaz Nasha dan beberapa pimpinan PAS yang lain telah dapat merungkai apa sebenarnya yang berlaku. http://www.papagomo.com/2009/10/terkini-sah-pas-akan-keluar-dari.html

    BalasPadam

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!