"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Sabtu, Julai 03, 2010

AL MARHUM UST SHUIB HUSEIN SELAMAT DIKEBUMIKANPara pimpinan PAS negeri, ahli-ahli PAS seluruh Perak, saudara mara dan sahabat handai al Marhum telah memberi penghormatan terakhir al Marhum Ust Shuib Husein di rumah anak perempuannya di Taman Sejahtera Utama, Kampar.Orang ramai mulai menziarahi Al Marhum sejak awal pagi lagi. Jenazahnya disolatkan di Masjid An Nur Kampar jam 11 pagi diimami oleh Ustaz Abu Bakar Husein , Pesuruhjaya PAS Perak. Kemudian Al Marhum dikebumikan di perkuburan Islam Kampar, bacaan talqin diketuai oleh Ust. Ibrahim Astar, Ketua Urusan Ulama PAS Kampar.Al Marhum meninggalkan 5 orang anak, seorang perempuan dan empat lelaki, kesemua anaknya masing-masing telah mendirikan rumah tangga. Al Marhum seorang yang gigih dalam perjuangan. Beliau menerajui kepimpinan PAS Kampar yang paling awal sejak ditubuhkan sehinggalah beliau tidak lagi boleh bergerak akibat keuzuran. Beliau keuzuran kerana sakit jantung, darah tinggi dan stroke.

Misbahul Munir

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!