"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Rabu, Julai 14, 2010

EDISI 1 dan 2 FOKUS STATEGIK ZIONIS DIASIA TENGGARA DAN MALAYSIA

Sebaik sahaja singapura keluar dari Malaysia pada tahun 1965 pihak Israel terus cuba untuk mengadakan hubungan dengan kerajaan singapura dengan berjanji kepada singapura untuk membantu membentuk struktur kententeraannya . Israel melalui duta mereka ke Bangkok(1962-1963) Mordechi Kidron telah memujuk dan mempengaruhi ( Singapore Founding father )Lee Kuan Yew untuk menerima bantuan Israel dalam membentuk Struktur ketenteraan Singapura dengan alasan Singapura adalah sebuah negara kecil yang sedikit sebanyak mirip kepada negra haram yahudi tersebut yang dikelilingi oleh negara-negara umat islam akhir pada tahun 1965 itu Singapura telah bersetuju untuk menerima bantuan Israel dengan menghantar pegawai tentera Israel Kolonel Yaakov Elazari sebgai pegawai tentera IDF yang bertanggungajawab dalam menstruktur dan membentuk asas ketenteraan dan pertahanan Singapura
Kemudiannya hubungan Singapura dan Israel dikembangkan melalui hubungan perdagangan pada tahun 1968 , akhir pada tahun 1969( the founding father of Singapore) itu telah memberikan keizinan kepada Israel untuk membuka kedutaan mereka di Singapura . Tahun 1969 juga merupakan satu tarikh yang mempunyai sejarah dan siknifikasinya tersendiri kepada lipatan sejarah negara apabila berlakunya peristiwa berdarah rusuhan kaum 13 mei 1969 yang menyaksikan bagaimana sebelum itu umno dan perikatan l mengalami kekalahan yang teruk pada pilihanraya umum yang ke-3 selepas kemerdekaan yang diadakan pada 10 mei 1969.
Walaupun untuk membabitkan mereka(zionis ) secara langsung adalah sukar , tetapi sudah tentu apa yang berlaku merupakan satu expresi kepada protokol zionisme itu sendiri terhadap Kemanusiaan –merujuk kepada protokol zionis yang ke-3 yahudi akan menjadikan negara bukan yahudi sebagai gelanggang pertumpuhan darah dan huru-hara dan seterusnya kemerosotan ekonomi .
Percaturan dan minat negara Zionis itu terhadap kedudukan politik di rantau ini dapat dilihat dengan jelas apabila sejak awal - awal lagi mereka telah cuba untuk menguasai pintu masuk kerantau ini iaitu melalui singapura dengan menawarkan bantuan ketenteraan. Mordechai Kidron begitu berperanan ,Israel melalui dutanya ke Bangkok itu sedangkan kita telah mengetahui kidron merupakan duta Israel antara tahun 1962-63 menunjukan usaha untuk mendekati dan memujuk Lee Kuan Yew telah dijalankan lama sebelum singapura mengistiharkan keluar dari Malaysia , minat yang ditunjukkan oleh Israel terhadap terhadap Singapura jelas menunjukkan kewujudan negara itu tersebut merupakan plot yang telah berjaya dilaksanakan oleh mereka dalam usaha mereka untuk merelialisasikan aspirasai zionisme .
Merekalah merupakan tok dalang yang menjadi yang menjadi bayang-bayang kepada sebuah skrip permainan politik yang telah menyebabkan Malaysia kehilangan Singapura . Semuanya adalah perancangan mereka . Singapura seumpama injap yang menjadi saluran masuk kedalam rantau ini. Kedudukannya begitu strategik sejak dahulu merupakan dataran yang perlu di kuasai sebelum dapat mengusai dataran lain dirantau ini, semua nya dicacatatkan dalam sejarah bagaimana penjajah British sejak zaman Stamford Raffles lagi begitu berminat dengan singapura dan mungkin apa yang biasa diungkapkan bahawa sejarah akan sentiasa berulang adalah hakikat yang penting untuk difikirkan oleh kita semua.
Hari ini sejarah bakal berulang kedudukan negara ini sebagai jantung kepada perkembangan Islam dirantau ini sekali lagi menarik minat musuh-musuhya untuk menghalang pengaruhnya daripada terus berkembang inlah yang telah dilakukan sejak beratus tahun dahulu oleh penjajah barat mungkin ini yang dikatakan (new world order )sebuah skrip penjajahan baru atau yang sebenarnya sebuah manuskip lama yang ditulis sejak awal 1900an oleh pelopor-pelopor gerakan zionisme dan seharusnya kita jangan buta kepada sejarah dan menjadikan dirikita benak kepada kebenaran yang terbentung luas didepan mata atau harus disingkap sedikit sejarah yang telah menjadi luka berbisa kepada umat islam apabila kiblat pertama umat islam telah jatuh tangan perakus-perakus zionisme .Tahun 1917 menyaksikan satu deklarasi penting kepada sebuah revolusi penjajahan era baru yang menuntut pengorbanan dan perjuangan yang tiada titik noktah hingga keakhir kalam umur dunia. Tahun itu merupakan tahun dimana berlakunya deklarasi balfour dimana kerajaan british melalui setiausaha luarnya pada ketika itu Sir Athur Balfour telah menyatakan dasar luarnya yang menyokong penubuhan negara yahudi melalui surat yang diserahkan kepada Sir Baron Rothchild yang ketua komuniti yahudi dan kemudiannya pada tahun 1918 gerakan zionisme ini telah mendapat sokongan dari kerajaan Amerika Syarikat . Gerakan zionisme ini bukan sahaja bertujuan menakluk tanah palestin sahaja tetapi juga untuk menguasai semua kerajaaan diseluruh dunia .
Tahun 1957 Malaya pada ketika itu telah diberikan kemerdekaan oleh British dan kita merasakan kemerdekanaan ini akan terus dapat dipertahankan…………….

…………………… Botaman …………. Pemudapasparit

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!