"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Selasa, Julai 13, 2010

Pasangan berlakon suami isteri dicekup


GEORGETOWN: Rahsia di sebalik lakonan sepasang kekasih yang kononnya hidup sebagai pasangan suami isteri yang sah di sisi agama dan masyarakat akhirnya terbongkar apabila mereka ditahan selepas disyaki berkhalwat dalam satu pemeriksaan di sebuah rumah di Alma, Bukit Mertajam, Seberang Prai Tengah (SPT) di sini, awal pagi Sabtu lalu.
Pasangan berusia 30-an itu cukup licik menyembunyikan status mereka apabila dipercayai tinggal bersekedudukan secara rahsia tanpa diketahui umum. Ketua Unit Operasi Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP), Khairul Azman Azizan, berkata pemeriksaan dilakukan kira-kira jam 1.30 pagi Sabtu lalu membabitkan sepasukan pegawai masjid dibantu pegawai penguat kuasa JHEAIPP hasil aduan awam.

Beliau berkata, dalam pemeriksaan di sebuah rumah teres satu tingkat itu, seorang lelaki yang hanya berseluar pendek tanpa baju membuka pintu.

Katanya, ketika diperiksa, pasangannya bersembunyi di bilik belakang dengan berpakaian lengkap kerana bimbang dicekup pegawai penguat kuasa agama.

Khairul Azman berkata, siasatan mendapati, kedua-duanya bukan suami isteri yang sah selepas gagal mengemukakan dokumen pernikahan dan mengaku belum berkahwin.Cananglah Nie

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!