"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Selasa, Julai 13, 2010

PERASMIAN BULAN AL-QUDS

Bandar Sri Iskandar, - Pasti Al Jamiah Bandar Universiti dengan kerjasama PAS Cawangan Bandar Universiti telah menganjurkan satu ceramah sempena pelancaran Bulan Al Quds di kawasan tersebut pada minggu lepas. 

Ustaz Imran AL Malizi yang merupakan seorang penulis dan penceramah terkenal mengenai isu Palestin, telah dijemput untuk mengupas dengan teliti beberapa peristiwa dan isu terkini yang berlaku di Palestin terutamanya tragedi kapal misi kemanusiaan yang diserang tempoh hari. Ustaz Imran juga telah melancarkan tabung bantuan kemanusiaan sebagai satu inisiatif jihad harta khususnya bagi penduduk cawangan tersebut.

Pengarah Program, Ustaz Hakimi yang juga merupakan Ketua Penerangan Pas Cawangan Bandar Universiti ketika ditemui berkata, program pelancaran Bulan Al-Quds ini tepat pada masanya bersempena dengan malam 27 Rejab yang juga merupakan hari Isra' dan Mikraj. Beliau juga mengucapkan terima kasih kepada hampir 50 orang penduduk tempatan yang hadir bersama pada malam tersebut.

Turut hadir pada malam itu ialah Ustaz Zaidan (Ketua Pemuda PAS Kawasan Parit) dan Ustaz Hassan (YDP PAS Kawasan Parit).

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!