"Kami ceritakan kepadamu (wahai Muhammad) perihal mereka dengan benar; sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka, dan kami tambahi mereka dengan hidayah petunjuk."

"Dan Kami kuatkan hati mereka (dengan kesabaran dan keberanian), semasa mereka bangun (menegaskan tauhid) lalu berkata: "Tuhan kami ialah Tuhan yang mencipta dan mentadbirkan langit dan bumi; kami tidak sekali-kali akan menyembah Tuhan yang lain dari padanya; jika kami menyembah yang lainnya bermakna kami memperkatakan dan mengakui sesuatu yang jauh dari kebenaran."

al kahf,13 & 14


Apabila pemerintah mereka tidak memerintah mengikut Kitabullah, ketahuilah bahawa Allah SWT akan pecah-belahkan mereka dan menjadikan mereka berbalahan sesama mereka.”;- (Riwayat Ibn Majah, Kitab al-Fitan (Hadith 4019), 2/ 1332).

KAMI DENGAR DAN KAMI TAAT

PALESTINE FOREVER

PALESTINE FOREVER

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY

JOM SERTAI FACEBOOK HARAKAHDAILY
KLIK TERUS KE FACEBOOK

Khamis, Julai 08, 2010

Tentara Zionis belasah tahanan Palestin di Majiddo
Khamis, 08/07/2010 – Tentera rejim Zionis membelasah beberapa orang tahanan Palestin selepas menyerbu bilik penjara mereka di seksyen 4 dan 5 di Penjara Majiddo. Pihak tentera mendakwa bahawa mereka mencari telefon bimbit yang dikatakan ada di tangan beberapa tahanan.
Serangan itu dilakukan pada waktu tengah malam 5 Julai dan menyebabkan berlakunya pertempuran dengan para tahanan. Kementerian Tahanan Penjara Palestin melaporkan bahawa tahanan-tahanan itu dibelasah oleh tentera daripada briged Nahshon dan Alimar.
Tentera-tentera itu membelasah para tahanan dengan belantan dan melepaskan bom gas sebelum memaksa mereka keluar daripada bilik penjara masing-masing. Beberapa orang tahanan dilaporkan menderita akibat terkena gas pemedih mata manakala yang lain mengalami hentakan kuat pada otak dan lebam-lebam.
sumber : http://www.imemc.org
penterjemah :  salwa


Palestinkini

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ulasan anda akan dipantau,apa sahaja ulasan anda ianya bukan tanggungjawab pemilik blog,terima kasih kerana berani memberikan ulasan.

GILA BOLA!